Miklošičeva 5
LJUBLJANA
1000
Slovenija
info@delavska-hranilnica.si
Facebook Google+ Twitter Instagram

#DobroHočemo Sloveniji

Slovenijo je prizadela uničujoča vremenska ujma, katere posledice še vedno ocenjujemo, škoda pa je najvišja v zgodovini naše države.

 

V Skupini DH, ki jo sestavljata Delavska hranilnica in družba DH Leasing, se pridružujemo prizadevanjem za odpravo posledic ujm in pomoč prizadetim.

Humanitarna pomoč - #DobroHočemo

 

Za pomoč prizadetim v poplavah smo v DH donirali 300.000 EUR in sicer:

  • Zvezi prijateljev mladine Slovenije - 100.000 EUR,
  • Rdečemu križu Slovenije - 100.000 EUR,
  • Slovenski karitas -100.000 EUR.

 

Donaciji sta se pridružila tudi kolegij uprave hranilnice in nadzorni svet. Slednji se je v humanitarne namene odpovedal mesečnemu prejemku ter ga razdelil med zgoraj naštete humanitarne organizacije.

 

K donacijam in različnim oblikam pomoči pa smo povabili tudi zaposlene v Skupini DH, ki so se odzvali po svojih zmožnostih.

 

 

Skupaj smo močnejši

 

Vsa nakazila v akciji zbiranja sredstev smo oprostili plačila provizije. 

 

V primeru, da bi želeli pomagati tudi vi, lahko svoj prispevek nakažete tako, da v mobilni banki DH Mobilni skenirate izbrano QR kodo spodaj. Lahko pa se seveda odločite tudi za plačilo v spletni banki ali poslovalnici.

 

Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva 9

1000 Ljubljana

SI56 6100 0000 3512 232

Namen: neurje

Sklic: 00 245021

koda namena: CHAR – Dobrodelno plačilo

 

Rdeči križ Slovenije

Mirje 19

1000 Ljubljana

SI56 0310 0123 4567 891

Namen: Ujma 2023 

Sklic: 00 96875 

koda namena: CHAR – Dobrodelno plačilo

 

 

Slovenska Karitas

Kristanova ulica 1

1000 Ljubljana 

SI56 0214 0001 5556 761 

Namen: POMOČ NEURJE

Sklic: SI 00 624

koda namena: CHAR – Dobrodelno plačilo

 

 

 

Organizacije, ki za humanitarni namen odpirate račune naprošamo, da nam odprtje takšnega računa najavite, da pravočasno uredimo oprostitev provizije.

Zaposleni - DH Družina

 

Zaposlenim v Skupini DH, ki so bili prizadeti v poplavah pomagamo s solidarnostno in po potrebi psihološko pomočjo ter koriščenjem izrednega dopusta.

 

Ker člani DH Družine držimo skupaj v dobrem in slabem, pomagamo vsem našim zaposlenim, ki pomoč potrebujejo. 

 

 

Podpora strankam

 

Našim strankam bomo poleg obstoječih produktov financiranja in že uveljavljenih ukrepov ob kriznih situacijah v obliki moratorijev, ponudili še posebne produkte za pomoč pri sanaciji posledic poplav. Moratoriji za fizične in pravne osebe bodo strankam odobreni brez stroškov. 

 

Fizičnim osebam, ki so bile prizadete v poplavah, bomo ponudili osebne kredite brez vseh stroškov, z znižano obrestno mero.

 

Pravnim osebam bomo omogočili ugodne likvidnostne linije z obstoječimi produkti, s prilagojeno, nižjo obrestno mero, kot tudi z garancijami Slovenskega podjetniška sklada in SID banke.

 

Varnost in dostopnost

 

Ob razglasitvi rdečega alarma je bila naša prva skrb namenjena zagotavljanju varnosti zaposlenih in naših strank.

 

Prav zato smo v petek, 4. 8. 2023 predčasno zaprli poslovalnice in zaposlenim omogočili varno vrnitev domov ter s tem možnost, da sodelujejo pri zaščiti svojega premoženja.

 

V ponedeljek, 7. 8. 2023 smo vse napore vložili v odprtje vseh poslovalnic, s čimer smo tudi strankam, ki ne uporabljajo digitalnih bančnih kanalov, na najbolj prizadetih območjih omogočili dostop do njihovih sredstev.

 

Tako ves čas nemoteno obratujejo vse poslovalnice hranilnice, tudi poslovalnice v najbolj prizadetih krajih - Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec in Kamnik. 

 

V naši bankomatski mreži deluje 58 bankomatov. Žal je ujma uničila bankomate na lokacijah Poljane nad Škofjo Loko, Nazarje in Kresnice. Možnosti za ponovno obratovanje na teh lokacijah bomo lahko ocenili šele po sanaciji in ogledu prizadetih območij.

 

Ljudje za ljudi

 

Z mislimi smo pri vseh, ki jih je vremenska ujma prizadela ter se zahvaljujemo vsem, ki ste v teh dneh pomagali in še pomagate pri reševanju ter odpravljanju posledic neurij in poplav.

 

Še enkrat več se je pokazalo, da v Sloveniji razumemo pomen solidarnosti. Delček v ta mozaik želimo prispevati tudi v Skupini DH, z našim humanitarnim programom #DobroHočemo, ki je postal del našega vsakodnevnega delovanja.

 

KONTAKT