Miklošičeva 5
LJUBLJANA
1000
Slovenija
info@delavska-hranilnica.si
Facebook Google+ Twitter Instagram

Varni v digitalnem svetu

Da boste v digitalnem svetu vedno na varni strani:

 

1. Ustvarite ločen, namenski e-poštni račun za uporabo bančnih in drugih kritičnih storitev in ga uporabite pri registraciji Rekono uporabniškega računa.

 

2. Za obveščanje o spremembah in dostopih lahko uporabite svoj splošni e-poštni naslov, lahko pa seveda ažurno spremljate tudi namenski e-poštni račun za uporabo bančnih storitev.

 

3. Namenske (oz. vse) e-poštne račune zaščitite z dodatno potrditvijo pri prijavi (dvofaktorska avtentikacija): ob prijavi v e-poštni račun bo tako zahtevana dodatna potrditev (vnos SMS kode, potrditev v mobilni aplikaciji). Enako svetujemo tudi za vse ostale spletne storitve in servise (Linkedin, Facebook in podobno), pri čemer navodila za vklop najdete pri ponudnikih.

 

4. Pri izbiri gesel upoštevajte, da za namenski e-poštni račun ter Rekono uporabniški račun uporabite unikatno geslo in ne katero od gesel, ki ga uporabljate sicer oz. pri drugih spletnih računih (kot je recimo LinkedIn) in je že lahko bilo prestreženo pri vdorih v preteklosti.

 

5. Poskrbite, da bo vaše geslo dovolj močno : idealno močno geslo je lahko stavek, ki vsebuje kombinacijo velikih in malih črk, številk ter kakšnega posebnega znaka, kot je na primer klicaj ali vejica.

 

6. Geslo ustrezno shranite in ga ne zaupajte nikomur:

 • če gesla hranite, jih shranite v zaklenjen dokument ali v namenske shrambe, kot so KeePass, katerih uporaba pa je nekoliko bolj kompleksna,
 • gesel ne shranite v brskalnik, ne zapisujte na listke / beležnice, dokumente, ki so nezaščiteni in dostopni.

 

7. Do spletne banke dostopajte prek uradne strani hranilnice. Pomembne povezave za hitrejšo uporabo shranite med zaznamke v brskalniku. Če povezava iz zanamka ne deluje več, novo poiščite preko uradne strani.

V spletno banko nikoli ne vstopajte preko povezav v raznih sporočilih s strani tretjih oseb, ker so lahko na las podobne pravim, a niso legitimne in so zlonamerne.

 

Uradne povezave do spletne banke za fizične in pravne osebe ter do strani Rekono, kjer se ureja nastavitve digitalne identitete Rekono so:

 

https://neb.delavska-hranilnica.si/HibisEb/login/business.xhtml

https://neb.delavska-hranilnica.si/HibisEb/login/personal.xhtml

https://www.rekono.si/

 

8. Poskrbite za zaščito svoje mobilne naprave in aplikacij:

 • na napravo ne dodajajte tujih biometričnih podatkov (prstni odtis …) ali biometričnih podatkov družinskih članov
 • gesla naprave ali aplikacij ne delite z nikomer, niti z družinskimi člani
 • mobilnih naprav ne modificirajte
 • aplikacije na mobilno napravo nameščajte izključno iz uradnih trgovin, nikoli s spleta ali tretjih virov
 • mobilne naprave ne puščajte izven nadzora

 

9. Zaščitite svoj namizni računalnik ali prenosnik

 • napravo zaščitite s protivirusno zaščito, ki jo redno posodabljajte
 • na napravi redno posodabljajte tudi programsko opremo
 • na napravo ne nameščajte nelegalne programske opreme
 • ne omogočajte oddaljenih dostopov neznancem in ne nameščajte programske opreme, ki so vam jo posredovali (primer lažna Microsoft podpora)
 • po uporabi spletne banke se vedno odjavite in zaprite brskalnik
KONTAKT